Sfaturi utile si inutile - Camera bebelusului

Pornind de la ideea ca esti o persoana logica si cat de cat trecuta prin viata, inseamna ca nu crezi toate bazaconiile (superstitii pentru gravide) potrivit carora nu ai voie sa cumperi nimic pentru copil inainte ca el sa se nasca. Ba cumpara si pregateste totul pentru ca apoi nu o sa mai ai timp!

Cateva chestii de care m-am lovit eu si care iti sunt fie complet utile, fie complet inutile. De ce? Pentru ca nu exista sfat perfect, deoarece nasti un om cu propria personalitate nu o macheta taiata dupa acelasi sablon precum bebelusul vecinei de la cinci. Sau de vizavi. 

Anyway...



Pat pentru bebelus
Patul cu sistem de leganare pentru bebelusi e un mare fass (bullshit). Practic dai cateva milioane in plus pentru nimic. Daca din nefericire ai un bebelus care se vrea leganat ca sa adoarma il poti legana in brate sau pe picioare. Sa misti patul bebelusului (ca nu e perpetuum mobile) minute in sir nu merita o investitie in plus. 
Da, poti achizitiona un balansoar pentru bebelusi, de exemplu. Alea sunt fun si acolo se pot juca, pot atipi in timpul zilei.
Paturile pliante nu sunt grozave pentru acasa, avand in vedere ca patul bebelusului va fi folosit vreo doi ani.

 Lenjerii pat bebelus
 
Iarasi o idee proasta. Lenjeriile de pat pentru bebelusi sunt o investitie pentru viitor, daca vrei sa o punem asa. Dar in nici un caz pentru un nou nascut. Nu vei folosi decat cearsaful. Pilota va di prea mare si grea pentru bebelus, iar perna nu se foloseste la bebelusi. Iti poti cumpara doua, trei cearsafuri, nu lenjerii intregi pe care sa dai, iarasi, cateva milioane bune.
Puteti sa cumparati si laterale protectoare. Eu am si le-am folosit mereu desi nu prea isi au rostul.

Cearsaf impermeabil / husa impermeabila pentru saltea
 
Iarasi e inutila. Copiii din ziua de azi poarta scutece de unica folosinta, foarte absorbante, iar urina nu trece prin ele. Altfel nu si-ar avea rostul.
Pe de alta parte, daca aveti bebelusi care vomita de exemplu, fie, e utila o husa impermeabila pentru saltea sau un cearsaf impermeabil pentru patul bebelusului. Cearsafuri la pret ok se gasesc in Ikea. 

Lumina de veghe pentru camera bebelusului
Lumina de veghe pentru camera bebelusului e o idee buna pentru ca mai ales in primele luni o sa te aventureI des, noaptea, sa ii dai sa manance si nu poti bajbai pe intuneric, pentru ca nu ai vedere cu infrarosu, nici nu aprinzi lumina sa il trezesti de tot. Asadar, o lumina de veghe pentru camera copilului e foarte utila. 

Televizor pentru camera bebelusului
 
Bebelusii nu vad la televizor pentru ca imaginile se misca prea repede pentru ochii lor neformati inca. Nici nu e recomandat sa ii lasi la tv. Televizorul pentru camera bebelusului e inutil. Da, ar fi ok un radio sau vreo jucarie care canta minute in sir (nu doar 2-3 minute).

Dulap pentru camera bebelusului
 
Un dulap pentru camera bebelusului e inutil. Adica nu are rost sa iei un dulap care se preteaza unei camere de copil mare pentru ca nu ai ce sa pui in el si e posibil ca peste 2-3 ani, cand ii aranjezi altfel camera sa vezi cine stie ce mobila simpatica -sau sa isi aleaga el/ea- si dulapul cumparat initial sa ajunga la gunoi sau prin vreun depozit. 

Masa de schimbat bebelusi cu saltea pentru schimbat bebelusi

 Rares la 8 zile. Acum e mai mare decat salteaua

Utila si utila. Practic, daca nu ai spatiu in camera bebelusului, poti achizitiona o salteluta de schimbat bebelusul, care se prinde de patul lui. Daca ai spatiu, o masa e utila mai ales ca are si vreo 3-4 sertare, suficiente pentru micile dar multele haine. Pe masa vei pune, desigur, salteluta. Iar pe salteluta pentru schimbat bebelusul vei pune o salteluta absorbanta (ca un absorbant igienic maaaare), pe care o vei schimba cand se uda sau cand se murdareste (se va uda inainte de a ajunge sa se murdareasca de la atata stat). Recomand Dalin.

Pături si păturici pentru bebelusi
Pilota de la lenjeria pentru bebelusi nu e utila dar paturile pentru bebelusi sunt utile. Fie il/o acoperi, fie pui patura bebelusului pe pat ca sa nu il pui direct pe lenjeria ta, fie il invelesti cand il scoti afara in frig. Deci, paturica pentru bebelus e utila.
 
Cadita bebelus
Ideal ar fi sa o pui in baie. Asa poti sa uzi in voie pe jos si ai totul la indemana - mai ales apa -. Potialege fie o cadita care se pune pe cada mare, fie o cadita pentru bebelus cu suport. Noi o avem pe cea de-a doua pentru ca ambele noastre cazi sunt ciudatele ca forma, iar cele care se prind e cada au un sistem clasic de prindere. Daca nu ai temperatura constanta in casa - ma refer mai ales pentru bebelusii nascuti toamna/iarna-, faci un compromis si pui cadita in camera bebelusului. La fel daca ai baia prea mica.

Sfaturile astea sunt fie utile, fie inutile si asta nu ai cum sa stii pana vezi ce fel de om e copilul tau. Asadar, luati-le ca pe idei pe care le puteti transforma sau de la care puteti pleca voi. 
 
CITEȘTE ȘI - Bebe sughiță, strănută și s-a umplut de bube! Bebe a făcut alergie la vaccin! Ce e de făcut? http://goo.gl/I3P9k4

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii