În noaptea de sâmbătă spre duminică se schimbă ora. UNLESS...

Se schimbă ora sâmbătă. Da, sâmbăta asta, deși eu credeam că e vorba despre ultima sâmbătă din octombrie și atunci ar fi fost sâmbăta viitoare. Dar nu, trecem la ora de iarnă acum, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 spre 25 octombrie. Buuun. 4 devine 3. Trecerea la ora de iarnă e privită cu bucurie pentru că ”ne trezim mai târziu”. Ok, așa-i, dormi cu o oră în plus duminică, iar luni, în loc să te trezești la 7, te trezești tot la... 7, doar că ar fi fost 8 și organismul tău, încă neobinșuit cu ora de iarnă te păcălește că dormi mai mult și ești mai odihnit (deși, probabil, te-ai culcat tot la 1 noaptea, deci ai dormit tot 6 ore). In fine. Nu despre schimbarea orei voiam sa vorbesc.

Scria Alina pe site-ul ei, fricidemamici.ro despre lucruri pe care nu le mai poate face acum, după ce are copil, așa cum le făcea înainte. Practic, despre lipsa timpului sau, fie, jonglarea cu timpul astfel încât să reușească să le facă pe toate.

http://www.fimfiction.net/story/224777/tomorrow-never-comes

Corelând asta cu schimbarea orei, aflați - voi cei care nu aveti copii - că nici schimbarea orei (trecerea la ora de iarnă) nu mai e ce a fost. Pentru că al tău copil nu știe că s-a schimbat ora și, chiar dacă se trezește se va culca înapoi. Nu! El se trezeste pe la 7, ca de obicei, doar că 7 e 6 și tu, practic, nu dormi o oră în plus. Ba mai mult, dacă ai chestii de făcut la ore exacte și fixe, deci te-ai trezit cu o oră mai devreme (chit că ai dormit același număr de ore). Da, a bit confusing, dar e logic.

Daaaar, pe de altă parte, când se schimbă ora invers, adică trecem la ora de vară, lucrurile stau altfel. Dacă 7 e 8, copilul tău se va trezi, de fapt, la 8 care fusese 7, deci nu vei fi afectat de ora in minus. Ati prins ideea. Sau, dacă nu ați prins-o nici până acum... citiți încă o dată. Și nu uitați să dați ceasurile înapoi sâmbătă seara când mergeți la culcare. I KNOW! Cea mai tare glumă pentru că, nu-i așa, cine mai folosește ceasuri? Ba mai mult, ceasuri deșteptătoare?! La telefon ora se dă singură, la ceasurile de mână... well, multe-s inteligente și se reglează singure, așa că nu prea aveți mare lucru de făcut, decât să dormiți o oră în plus... dacă nu aveți copii mici.

Si, da, știu că nu se schimbă ora pe tot mapamondul. Dar asta e alta poveste. Sau mai multe :)

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)