Looking 4 trouble

Am un motiv. Intotdeauna am un motiv. Pot sa-ti explic, in cateva cuvinte, de ce ti-am luat gandurile la numarat, mi-am lasat amprenta pe fiecare si apoi am inceput sa le rup in fasii. Stiu de ce ti-am conturat sumedenii de sperante, fiecare altfel, promitand mici paradisuri si apoi, dupa ce te-am pus sa le repeti pana cand au inceput sa-ti curga prin vene, le-am smuls brusc astfel incat sa te doara mai putin, dar toate in acelasi timp. Sa ramana vid, brusc, fara sa ai timp sa le inlocuiesti cu altceva.

Stiu pentru ce ti-am schimbat drumul si te-am facut sa-ti pierzi tinta, obiectivele si directia. Si apoi te-am lasat zapacit si pierdut, in mijlocul unui intuneric in care nu mai eram sa te ghidez. Si ai ramas asa, acolo, niciunde.
Stii ca spuneai ca un criminal nu isi priveste victima in ochi. Sau si-o priveste dar fie cu bucurie, fie cu ura, fie cu placere. Eu te-am privit mereu cu o indiferenta incredibila. Fara sa clipesc, fara sa privesc inapoi, fara sa ma opresc.

Si incepusem prin a-ti spune ca am un motiv pentru fiecare lupta pe care te-am ajutat sa o pierzi, dupa  ce ti-am dat de inteles ca ai numai asi in maneca. De fapt, motivul mi l-ai aruncat tu, ca o joaca, de la inceput. "Esti ca un copil rasfatat si rau. Nu ar trebui sa-ti accept mofturile, jocurile..." Mereu ai zis, mereu am admis ca asa e, mereu ti-ai calcat pe cuvant, onoare si fericire si te-ai lasat sa cazi... E ca si cum, cu fiecare pas stiai ca mergi in directia gresita si continuai sa faci asta. Stii, ca se intampla uneori sa procedam asa? Printr-o psihologie ciudata, de genul - nu te mai legana cu scaunul, pentru ca o sa cazi - (iti spune vocea din minte) si tu continui, desi stii ca o sa cazi. Te opresti doar atunci cand esti jos, pe covor. Asa si aici. - nu te pierde in lumea ei, pentru ca o sa pierzi tot - (iti spunea vocea din minte) si te-ai pierdut... si ai pierdut.

Ai priceput? Motivul nu sunt eu, nu e nici un copil rasfatat si rau. Motivul esti tu.

Mereu suntem in totalitate responsabili pentru alegerile noastre si le facem, chiar atunci cand stim ca gresim, dar avem deja in minte conturat, dinainte, un vinovat, o scuza. Dar sa-mi pastrez eul rau si indiferent.  Nici macar asta nu iti pot permite acum, sa-mi spui ca scuza sunt eu.

Comments

Mogulu said…
te bantuie vreun ex? :))
Anonymous said…
tsuni,

genial. sunt placut impresionata. ireprosabila misiva. lipsita de superioritatea feminista cu care epatezi de obicei, obiectiva ca o axioma, sincera pina la nori, taioasa ca un bisturiu si dureroasa ca un pumn in ficat pentru destinatar.

fortind putin lucrurile, cele de scrise de tine se pot aplica nu doar in relatia iubit-iubita, ci si in legaturile parinte-copil, sef-subaltern

un zece cu felicitari si pentru constructia frazelor, calitatea comparatiilor si profunzimea metaforelor.

exnotsocip,

esti suparator de insistent. ai, n-ai treaba, te guduri pe blogul asta ca musca-n caca(o), dar nu primesti replici nici la 5% din comentariile tale. chiar nu-ti suna niciun clopotel?

pentru ca tsuni iar nu o sa te bage in seama, iti raspund eu la intrebarea pusa sa te afli in treaba: nu, nu o bintuie niciun ex.
Mogulu said…
@Anonima: daca sunt asa de suparator pt tine, poti sa ma ignori. eu oricum nici nu clipesc daca existi sau nu :) tu de asta comentezi pe blogul asta, sau pe oricare? ca sa primesti replici? cata infatuare, cata frustrare, trist. daca ma baga sau nu tzuni in seama e o chestie care depaseste puterea ta de intelegere, desi bag de seama ca te intereseaza. cat despre "raspuns", ai auzit de notiunea de "intrebare retorica"? sau aceasta intrebare nu este una retorica?
p.s.: stii cat se distreaza tzuni pe schimburile noastre de replici? ca tot le stii tu pe toate...
Anonymous said…
habar n-am cit se distreaza tzuni si nici nu ma intereseaza. daca e asa, ma bucur pentru ea. that's the spirit. iti recomand sa ai aceeasi atitudine. oricum, mai important e ca eu si prietenii mei ne cracanam de ris

pupici
Mogulu said…
@Anonima: spirit de turma cumva? atitudine de puberi care se strang sa faca valuri pe net si sa se mandreasca cat de spirituali sunt? sa cred ca pasajele mai reusite din comentariile tale sunt de fapt rosul mai multor minti? anyway, a te "cracana" de ras spune multe. unii rad cu lacrimi, voi va cracanati. ce sa zic? "cracanare" placuta!

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)